lördag 17 april 2010

Samköp av bomullsinterlock

Detta samköp går från USA.


Retro stars och retro chikadees matchar varandra i färg,


liksom rainbow hearts och rainbow chickadee.
De här fyra tygerna kostar 7$/yard.


Safarityget kostar 6,25$/yard.
Beställningarna måste vara iväg senast 28 april. Till priset tillkommer frakt till mig, frakt till dig och ev tullkostnader. Är du ny när det gäller samköp/cooper så läs här.

Samköp, bra att veta.

Vad kostar det?
Kostnaden för tyget är vad det kostar att köpa tyget i USA, sedan tillkommer frakt från USA hem till mig och från mig till dig. Ev tullavgifter ingår också. Frakten från USA till Sverige är det som är dyrast i sammanhanget, ju mer vi beställer desto billigare blir det per yard.

Hur funkar det?
För dig som inte varit med på ett samköp innan är det viktigt att veta att det tar TID! Vill du ha tygerna i din hand omgående är detta inte rätt för dig, däremot är du villig att vänta på att få tag på ett tyg som alla andra inte har till ett vettigt pris men där det tar lite mera tid funkar detta. Gången är att vi beställer tygerna och jag betalar in tygpriset, beställningen går iväg och tygerna tillverkas. När de är klara så fraktas de till den amerikanska kontakten som klipper till och packar. Då är det dax att betala frakten hit från USA, (om den inte är extremt hög så lägger jag ut för det så länge) när tygerna anländer till mig så klipper jag till för varje order, packar och räknar ut hela fraktsumman. Så fort pengarna för transporten anlänt till mitt konto skickas paketet. Jag skickar med det billigaste fraktalternativet jag kan.

Hur lång tid tar det?
Det varierar väldigt mycket beroende på samköp, hur fort alla fått betalat in pengarna så beställningen kan gå iväg, fraktsätt etc. Men räkna minst en 1 månad och ev 3-4 månader från USA. Från Kina har det snabbaste paketet gått på 5 veckor och det långsammaste på 5 månader.

Varför gör jag det?
En anledning är för att det är kul! Känslan när jag sitter hemma vid matbordet med många meter underbara tyger är häftig. Möjligheten att få tag på tyger som jag inte kan få tag på här Sverige (eller iallafall inte till samma pris) är en del av det. Rent krasst så blir ju frakten billigare per yard ju fler vi är som beställer och jag har inget emot att försöka få ned den kostnaden så mycket jag kan.

Annat
Är det något du undrar över eller vill du ha referenser så kontakta mig (irmablogg snabel-a gmail.com) i god tid innan tiden för samköpet går ut så hjälper jag dig gärna.